Mindfulness met de Dierenvriendjes

'We nemen kinderen mee in de wereld van Meester Keek de Kikker met knuffels en voorleesverhaaltjes'
'Middels speelse tools zoals de het dierenvriendjes spel en memory maken we mindfulness sprekend en tastbaar voor de jonge kinderen'

De Dierenvriendjes kindtraining

Ervaar je onrust, onzekerheid, drukte of spanning bij je kind thuis en lukt het hem/haar moeilijk om te ontspannen? Of komt je kind gespannen en/of met een vol hoofd thuis na een schooldag?

In de huidige maatschappij wordt veel gevraagd van kinderen in het verwerken van externe prikkels met bovenstaande reacties als mogelijk gevolg. In de ochtend snel naar school, na schooltijd meteen door naar een sportclub en vervolgens nog naar een kinderfeestje tussendoor. Het is wetenschappelijk bewezen dat het inplannen van ontspanningsmomenten op een dag noodzakelijk is om alle indrukken van de dag te verwerken en het brein zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen.

De individuele kindertraining heeft als doel om meer bewustzijn te creëren voor de binnenwereld en het lichaam van jouw kind. Hij/zij krijgt inzicht in zijn/haar gedachten, gevoelens en gedrag. De oplossing kan liggen in anders leren denken, op een andere manier met gevoelens omgaan of andere keuzes maken (gedragsverandering). We oefenen samen met jouw kind verschillende mindfulness oefeningen (zoals ademhalingsoefeningen, yoga-houdingen en ontspanningsoefeningen) en andere cognitieve gedragstherapeutische technieken. Hierbij kijken we met jouw kind welke talenten helpend zijn en welke nog verder ontwikkeld kunnen worden. Dit met als doel een goede balans te vinden, waarbij het altijd begint met meer bewustwording en begrip. De dierenvriendjes zullen een rode draad zijn in deze training.

Praktische informatie

  • De kennismaking met ouders en kind is gratis. Samen stellen wij doelen op in een kindplan.

  • Duur: 60 minuten per sessie, waarvan 15 minuten samen met ouder en kind is.

  • Tarief: 460, inclusief online programma, voorleesboekje en talentenkaarten

  • Locatie: Praktijk Amsterdam Oud-west.

  • Een wekelijkse email met een terugkoppeling over de voortgang t.b.v. ouders/school. Dit geeft jou als ouder handvatten om samen met je kind te oefenen.

  • Het aantal sessies wordt in afstemming bepaald.

  • Indien passend kan een school/thuisobservatie gepland worden

Interesse?

Wil je graag vrijblijvend bespreken wat het beste aansluit bij jullie behoefte? Vraag gerust om een gratis telefonische kennismaking. Stuur een bericht via info@kindercoachinggoal.nl

Wij kijken er naar uit jullie te ontmoeten in onze praktijk!

Liever een training in groepsverband? Kijk dan eens naar onze Dierenvriendjescirkel die we eens per maand organiseren!