Ouder - kind begeleiding/behandeling

Vraag jij je ook zo vaak af wat er in dat koppie omgaat, als je jouw kleintje voor je ziet? Wat gebeurt er nu in dat hoofdje, wat denken ze, wat voelen ze? Het zijn hele mooie vragen weet ik nu na een opleiding Infant Mental Health te hebben afgerond. Het zegt namelijk iets over je interesse in de belevingswereld van je kind. En dat blijkt heel belangrijk te zijn in de opvoeding.

Vertrouwen in je ouders groeit als jouw ouders je goed begrijpen. begrijpen waarom je doet wat je doet en als ze je proberen te kalmeren als je overstuur bent. Welke reacties vindt je fijner en hoe reageer je op elke reactie? Waar wordt je rustiger van of waar wordt je juist gefrustreerd van? Wil je je kindje beter begrijpen, vraag dan een kennismakingsgesprek aan bij Marise.

Tijdens de behandeling stimuleert Marise het opbouwen en verbeteren van een veilige band tussen het ongeboren kind of zeer jonge kind en de ouders of verzorgers. De behandeling richt zich dus op zowel de ouder als het kind. Oftewel de ouder-kindrelatie. Uit onderzoek blijkt dat hoe beter de kwaliteit van de relatie tussen ouder en kind is, hoe beter het kind opgewassen is tegen moeilijkheden in het leven en eventuele psychische problemen. De behandeling kan ingezet worden bij verschillende sociaal-emotionele problemen en stoornissen van jonge kinderen. En ook voor ouders die twijfels hebben over het ouderschap en/of veel stress of moeilijkheden ervaren bij het ouderschap. Deze twijfels of moeilijkheden kunnen namelijk van invloed zijn op de ouder-kindrelatie.


Aanpak van de ouder-kind begeleiding/behandeling

Ouder-kind begeleiding/behandeling richt zich op het uitbouwen van een goede ouder-kindrelatie. Na het eerste (kennismakings)gesprek wordt gewerkt met u als ouder en uw kind, waarbij ook video-opnames gemaakt kunnen worden en besproken. Er wordt gepraat over de omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de problemen. Daarnaast wordt het gedrag van uw kind geobserveerd, ook door te spelen met uw kind. U leert gedrag en gevoelens beter herkennen en begrijpen en leert gedrag en gevoelens daardoor beter reguleren. Uw kind en u kunnen hierdoor beter op elkaar reageren. De relatie met uw kind verbetert en de klachten nemen af.


Meer info? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!