Sociale vaardigheidstraining voor jonge kinderen

Wat vinden we belangrijk?

In onze sociale vaardigheidstraining kijken we niet alleen naar de standaard vaardigheden die samengaan met de sociale ontwikkeling van een kind, maar zullen we alle elementen in de ontwikkeling van een kind en het systeem daarom heen meenemen. Dit betekent dat we ook contact zoeken met school of sportclubjes om zo goed mogelijk samen te werken en eenzelfde aanpak in aansturing af te stemmen.

Een sociale vaardigheidstraining kan zowel individueel of in een groep geboden worden. Individueel is altijd mogelijkheid, in groepsverband zal afhangen van het aantal aanmeldingen en de samenstelling van de groep.

In zowel de individuele als groepstraining worden sociale vaardigheden zoals hulp vragen, je mening geven, je voorstellen, oogcontact maken en vraag stellen aan iemand anders geoefend op een speelse manier.

Voor wie is de training?

De training 'Zo gaan Roos en Tom met elkaar om' is bedoeld voor kinderen van groep 2 t/m 4 van het basisonderwijs.

De training 'Zo gaan Sarah en Jerom met elkaar om' is bedoeld voor kinderen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs.

Afhankelijk van de hulpvraag zal afgestemd worden uit hoeveel sessie de training bestaat. Aangeraden wordt om minimaal 5 sessies te doen.

Wat zijn de kosten?

Een trainingssessie kost 85,- per uur . Hierbij inbegrepen zit een werkboek 'de Ander en ik'. Tevens zitten de tussentijdse contactmomenten met bijv. school inbegrepen in de prijs.

Vragen?

Stel ze gerust via info@kindercoachinggoal.nl

Samenspelen en vriendjes maken... Het lijkt zo makkelijk en vanzelf te gaan. Maar niets is minder waar.

Heb je enig idee hoéveel vaardigheden je nodig hebt als kind om samen te spelen of samen te werken met leeftijdsgenootjes?

Nee? Dat hadden wij ook niet! Tot we erachter kwamen dat wanneer een kind één klein ding wat lastiger vindt dat veel invloed kan hebben op het ontwikkelen van andere sociale vaardigheden. Een voorbeeld: Een in de basis sociaal jongetje van 6 jaar die moeite heeft met de taal die graag wil spelen met leeftijdsgenootjes maar vanwege een kleine taalachterstand het niet kan of durft te vragen. Zonde! Want hij heeft alles in zich om een grote groep vrienden om zich heen te verzamelen en dat gunnen we hem zo!